2013. január hónap bejegyzései

OpenArea és a Raspberry Pi

A Quake – amely generációk számára jelentette „A” számítógépes játékot, már eddig is népszerű volt a Raspberry Pi tulajok között. Amikor még csak induló projekt volt, a Pi a Quake az egyik első alkalmazás volt, amivel demonstrálták a hardverben rejlő lehetőségeket.

Ez a bejelentés egész pontosan 2011. augusztusában történt, azóta több mint 1.3 millióan nézték meg a videót a YouTube-on. Ezért aztán most biztosan sokan örömmel fogadják azt a hírt, miszerint elérhetővé vált a Pi Store-ból a  Quake III motorjára épülő OpenArena for Raspberry Pi.

Tovább a folytatáshoz

Nem hivatalos FreeBSD és NetBSD lemezfájlok Raspberry Pi-hez

Két népszerű operációs rendszer – a FreeBSD és NetBSD – egyelőre nemhivatalos lemezképe jelent meg a Raspberry Pi oldalára. A NetBSD-t Nick Hudson NetBSD fejlesztőnek köszönhetjük, míg a másik operációs rendszer portot a FreeBSD közössége készítette el. Fontos megjegyezni, hogy „éles” környezetbe nem szánható egyik rendszer sem.

A FreeBSD image alapja a FreeBSD10-CURRENT, native FreeBSD GCC 4.2.1-vel fordították.512 MB swap partícióval, és alapértelmezetten kikapcsolt debug móddal érkezik. Tovább a folytatáshoz

15 ezer Raspberry Pi ajándékba a Google-től

A Google Giving kezdeményezésen keresztül 15 ezer Raspberry Pi-t -azon belül is „B” modellt – juttat el az óriás cég az Egyesült Királyságban élő, számítástechnikára fogékony gyerekhez.

raspberry-pi-google

Eric Schmidt, a Google ügyvezető elnöke látogatást tett Cambridge-ben, ahol Eben Upton-nal, a Raspberry Pi Foundation alapítójával együtt egy osztályteremnyi gyereknek mutatta be a Raspberry Pi-re való fejlesztés alapjait.

A részletek itt.

Elindultunk!

Ezennel büszkén jelentjük, hogy elindítottuk „A csodálatos Raspberry Pi” blogot. Feladatunk nem a világ megváltása, csupán az, hogy a fontosabb Raspberry Pi hírekről, eseményekről beszámoljunk, esetleg útmutatókat adjunk a különböző felhasználási lehetőségekhez.

raspberry-pi