2015. november hónap bejegyzései

Itt az 5 dolláros számítógép: Raspberry Pi Zero

A Raspberry Pi eddig is rendkívűl olcsó, szinte bárkinek hozzáférhető számítógép volt. Az árakon azonban még jobban tudtak faragni, és megszületett a Raspberry Pi Zero. És hogy mit jelent az igazán olcsó? A The MagPi nyomtatott kiadásának minden egyes decemberi száma címlapján egy Raspberry Pi Zero számítógép található (külön felár nélkül).

Tovább a folytatáshoz

Apple Time Capsule szerver Raspberry Pi segítéségvel

Az Apple Time Capsule szervere egy rendkívűl jól működő, és kifinomult megoldás a biztonsági mentések automatikus, hálozaton történtő megoldására. Mac gépek gazdáinak „kötelező” használni a Time Machine-t egyszerű biztonsági megoldás, ami a külső merevlemezek mellett a Time Capsule szerverekre is képes menteni.

Tovább a folytatáshoz

MINIBIAN (Jessie)

A MINIBIAN egy Raspbian alapú, apró linux disztibúció, bármelyik Raspberry Pi-re feltelepíthető. A fő fókusz a projekt során, hogy egy stabil, friss és apró Linuxot készítsenek, ami teljesen kompatibilis a hivatalos Raspbian-nal. Mindezt azonban GUI, és további felesleges dolgok nélkül.

Az apró disztró olyan, főleg beágyazott Raspberry Pi projektek során jöhet jól, ahol tényleg nincsen szükséges grafikus felületre, illetve a vele járó további extra csomagokra. A MINIBIAN pár másodperc alatt bebootol, rendkívül kevés RAM-ot használ, és egy 512MB-os SD kártyára is felfér.

Letöltés: http://sourceforge.net/projects/minibian/files/2015-11-12-jessie-minibian.tar.gz/download

További részletek: https://minibianpi.wordpress.com/2015/11/12/minibian-jessie-2015-11-12-is-out/