Kezdőknek itt az új telepítő

Igazán jó hír jelent meg pár napja a Raspberry Pi blogon. Készítettek egy olyan szoftvert, aminek segítéségével az igazi kezdők, még az informatikai analfabéték is könnyen munkára foghatják a Raspberry Pi-jüket. A NOOBS (vagy hosszabban New Out of Box Software) célja – már csak a nevéből is adódik – nyilván az, hogy még nagyobb tömegek számára tegye vonzóvá a Pi világát.

A NOOBS használata igazán egyszerű. Csak le kell tölteni a NOOBS zip állományt a Raspberry Pi oldaláról (http://www.raspberrypi.org/downloads), és kibontani egy frissen formázott SD kártyára. A kártya minimum 4GB-os legyen, erre kell csak ügyelni.

raspberry_noobs

Az első indítás után elindul a NOOBS menüje, aminek segítségével kiválaszthatjuk, hogy melyik Raspberry-re készített operációs rendszer települjön az SD kártyára. A legjobb az egészben, hogy ha meggondoltuk magunkat, bármikor vissza tudunk térni a boot menühöz, hogy ha az indítási folyamat alatt lenyomva tartjuk a Shift billentyűt, és így egy újabb rendszert próbálhatunk ki. Az első bootolás után bejelentkezik a fenti menü, ahol is ki lehet választani, hogy melyik Raspberry-re szabott terjesztés települjön a rendszerre. A telepítés után már a kiválasztott rendszer fog elindulni, de bármikor vissza lehet térni a menühöz a boot alatt lenyomva tartott Shift billentyűvel.

Letöltés:

Torrent NOOBS_v1_1.zip.torrent
Direct download NOOBS_v1_1.zip

One thought on “Kezdőknek itt az új telepítő

  1. Visszajelzés: Raspberrry Pi telepítés, az első lépések | A csodálatos Raspberry Pi

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.