2013. július hónap bejegyzései

Access point készítése Raspberry Pi segítségével

A Raspberry Pi egy rendkívül sokoldalúan felhasználható mini számítógép, lényegében csak a képzeletünk és egyéni képességünk szabja meg a határokat. Mérete akkora, mint egy kisebb pénztárca, mégis rengeteg egyedi építésű hardver lelke, például régi játékokat futtató retro-konzol, multimédia központ, vagy éppen wifi hotspot. Mi most az utóbbira szeretnénk egy egyszerű, bárki által kivitelezhető leírást bemutatni, az Adafruit jóvoltából. Tovább a folytatáshoz

RAPIRO Humanoid robot Pi alapokon

Egy újabb érdekes, és természetesen Raspberry Pi érintettségű Kickstarter projektet találtunk. A RAPIRO egy Humanoid (azaz emberféle) robot kit, aminek a segítségével egy kicsit belekóstolhatnak azok is a robotika világába, akik nem ezzel foglalkoznak teljes állásban. És hogy mennyi embert érdekel ez a téma, azt jól mutatja az, hogy a projekt megindítása után nem sokkal máris elérte a kívánt összeget, sőt jócskán túl is haladta már.

Tovább a folytatáshoz

MagPi # 14 – Itt a Raspberry Pi-vel foglalkozó magazin következő száma

A MagPi a Raspberry Pi közösségének „hivatalos” újságja, amely természetesen ingyenesen elérhető bárki számára. Aki tud angolul, és érdekli a Raspberry Pi világa, annak feltétlen hasznos megnézni a friss számokat havonta.

A MagPi kiadása tavaly májusban indult, az ez évi júliusi szám tehát a sorban már a 14. A MagPi oldaláról a korábbi számok is letölthetőek természetesen, így ha valaki csak most kapcsolódott be a Pi világába, annak igen hasznos kis olvasnivalója lesz egy jó időre.

A 36 oldal MagPi 14. kiadása letölthető PDF formában innen, vagy akár online is olvasható az issuu.com-on.