RAPIRO Humanoid robot Pi alapokon

Egy újabb érdekes, és természetesen Raspberry Pi érintettségű Kickstarter projektet találtunk. A RAPIRO egy Humanoid (azaz emberféle) robot kit, aminek a segítségével egy kicsit belekóstolhatnak azok is a robotika világába, akik nem ezzel foglalkoznak teljes állásban. És hogy mennyi embert érdekel ez a téma, azt jól mutatja az, hogy a projekt megindítása után nem sokkal máris elérte a kívánt összeget, sőt jócskán túl is haladta már.

A RAPIRO egy KIT, azaz csomag, amelynek a segítségével mindenki olyan robotot tud belőle építeni (és persze programozni), amilyet szeretne. A csomagban 12 szervo motor található, amelyek a robotunk működéséért felelnek. A motorok egyébként Arduino kompatibilisek – az Arduino egy nyitott elektronikai platform, amelynek segítségével könnyen tudunk egyszerű hardveres és szoftveres megoldásokat kitalálni, és természetesen létrehozni.

rapiro

A projekt tehát igen hamar népszerű lett, ami talán köszönhető annak, hogy barátságos áron kínál olyan technikát, ami sokat vonz, ám bonyolultsága és költése eddig távol tartotta őket rajongóitól. A RAPIRO összerakásához nem kell más, mint egy csavarhúzó – és persze egy kis elszántság és egy Raspberry Pi.

A projektről részleteket a Kickstarter oldalán találhattok: http://www.kickstarter.com/projects/shota/rapiro-the-humanoid-robot-kit-for-your-raspberry-p?ref=recommended