Itt LibreELEC USB – SD készítő

A LibreELEC-ről már tervezzük, hogy egy hosszabb cikket írunk, de addig is itt egy rövid szummázás és hír az új kedvencünkről.

A LibreELEC úgy definiálja magát, mint az az operációs rendszer, ami pont elég a tévédnek, illetve pontosabban a Kodi-nak. Nem újkeletű, az OpenELEC nevű disztribúcióból kivált fejlesztők munkája. Minimális Linux, összedrótozva a Kodi-val, kifejezetten olyan hardverekre, amelyeknek az a feladata, hogy a Kodi-t futassák. Az OSMC-hez tehát nagyon hasonló, ám az OSMC alapja egy teljes értékű Debian Linux. Itt erről szó sincs, csökkentett méret és funkciók. Konkrétan még csomagkezelő sincs a konzolos felületünkön, ha valamit szeretnénk telepíteni, azt a Kodi-n keresztül, Addon-ok formájában tudjuk megtenni.

creator_win-385x400

A képernyőkép a Windows-os verzióról készült,
de a többi platformon is hasonló az alkalmazás kinézete

Aki eddig LibreELEC-et szeretett volna telepíteni, annak bizony szüksége volt egy kis konzolos ismeretre. Semmi komoly, és leírás is van hozzá, de tény, hogy az új alkalmazással sokkal könnyebben tudunk telepítő médiát varázsolni. Plusz jó hír, hogy a szoftver Windows-on, Linux-on és OS X-en (azaz Mac OS-en) is futtatható.

Letöltések:

Forrás: https://libreelec.tv/2016/08/usb-sd-creator/