Készülőben a dedikált Raspbmc hardver

A Raspbmc egy Debian alapú operációs rendszer, kifejezetten a Raspberry Pi-hez. A nevének második része, a „bmc” pedig az XBMC rendszerből jön, ugyanis az OS-en kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy a Pi-n a lehető legkényelmesebben és legegyszerűbben futtassuk az XBMC multimédiás rendszert, ezzel pedig egy olcsó HTPC-hez juthatunk.

A Raspbmc megalkotója, Sam Nazarko, ma jelentette be, hogy készítés alatt áll egy Raspbmc eszköz. A Stealth Nighthawk F117A eszköz lelke ugyanaz a BCM2835 chip, mint ami a Raspberry Pi-n is megtalálható, így tökéletesen meg tudja hajtani az OS-t.

raspb_hardver

A Stealth Nighthaw kinézetre olyan, mint egy nagyobb fajta pendrive, vagy a manapság elterjedőben lévő „stick méretű” mini android PC-k. És hogy miért kell, vagy egyáltalán miért jobb egy ilyen eszköz? A hardver összességében olcsóbb lesz, mintha egy komplett Raspberry Pi KIT-et állítanánk össze, ráadásul még kompaktabb is.

A holland gyártó Anaar az első 250 készüléket 59.99 dolláros pre-order áron ajánlja az érdeklődőknek. Mit tartalmaz az ár? Magát a készüléket, és az SD kártyát, rajta az előkészített szoftverrel.

A projekt elérhető az Indiegogo oldalán is, különböző összegű „csomagokban” / támogatásban: http://www.indiegogo.com/projects/xbmc-os-on-stealth-nighthawk-f-117a-tvdongle/