Megjelent a Kodi Krypton második, alfa verziója

A Kodi-nál, hasonlóan több szofterhez a főverzióknak saját kódnevet találnak ki. A kódneveket első betüje adott, az abc-ben haladunk. Mindez még 2008-ban kezdődött, az Atlantissal (8.10), és most a 17-es verziónál járunk, ami a Krypton névre hallgat.

A Krypton pedig nagy dobás lesz, nem csak szokásos, „frissítettük a dolgokat, javitottuk a hibákat” release. Itt kőkemény változtatások vannak, amik mögött rengeteg munka van. Több mint 3700 commit, 6000-nél is több változott fájl, és majd 40 fejlesztő munkája.

Estuary-001

Leglátványosabb változás kétség kívűl a Estuary és Estouchy skinek megjelenése, amik a Kodi alapértelmezett kinézetéért felelnek. Bizony, a 2009 óta szolgálatot teljesítő Confluence, aminek a kinézetével szinte egybefort az XBMC és a Kodi megjelenése nyugdíjazásra kerül. Nem kell aggódni, nem tűnik el teljesen, aki szeretné továbbra is le fogja tudni tölteni. A felszín alatt rengeteg változás volt, így ahogy az várható, nem minden korábbi skin kompatibilis a Kryptontal. A fejlesztők azonban már most jópár skint alkalmassá tettek az új verzióhoz, így a Aeon Nox 5,  Amber, Confluence, Mimic, Rapier, Titan, illetve Transparency felszínek már alkalmasak a 17-es Kodin való futásra is.

Estuary-013

Teljesen újraírták a Video Player részt, a PVR és a Beállítások használata is jóval egyszerűbb lett. A kiegészítőknél is vannak apróbb újdonságok, mint például az Androidból már ismert „Unknown sources” mód, illetve a nemrégiben telepített, vagz frissített kiegészítők listája.

Aki a teljes listára kíváncsi, az itt találja: https://kodi.tv/kodi-v17-krypton-alpha-2/

Letöltések: